Вие сте тука:Home > Новости > Проект Заедно за европска Македонија, програма 2010

Проект Заедно за европска Македонија, програма 2010

tablaПочнувајќи од 13 декември Билатерална соработка за Проектот на владите на Кралството Норвешка и на Република Македонија, програма 2010 започна. Реконструкцијата на училиштата е започнато во неколку општини и имплементацијата на меката компонента е исто така започната. За повеќе информации посетете ја веб страната: www.schools.org.mk. БАР Е.Ц.Е. како имплементирачки партнер ги презема сите потребни активности за успешна имплементација на проектот и обезбедување на најдобри можни резултати со расположливите средства.Главните цели на овој проект се:
  • Градење на мулти етнички училишта и системи за интегрирано учење
  • Градење на разбирање и доверба помеѓу учениците од различна етничка припадност
  • Меѓусебно почитување на учениците преку систем на учење