Вие сте тука:Home > Новости > SDEWES Конференција

SDEWES Конференција

Ohrid_hpСедмата Конференција за Одржлив развој во енeргетиката, водоснабдувањето и животна средина – SDEWES Conference, оваа година беше за прв пат одржана во Охрид, од 1 до 7 Јули.

Обемот на конференцијата е мултидисциплинарен и е посветена на развивање и пропагирање на познавања на методи, принципи и технологии за зголемување на одржливиот развој во секторите на енергија, транспорт, вода, животна средина и производство на храна, со многу нивни комбинации.

Инженерите од БАР Е.Ц.Е., м-р Иљчо Јованоски, дипл.маш.инж. и Александар Ненчев, дипл.елек.инж., заедно со професорите од Машинскиот факултет од Скопје Проф.д-р П.Поповски, Проф.д-р А.Тунески и Проф.д-р З.Марков, се автори на трудот “Зголемување на енергетската ефикасност на пречистителните станици за отпадна вода” кој беше презентиран на оваа конференција.

ИнженеритеЗа повеќе информации можете да го посетите следниов линк: www.ohrid2012.sdewes.org

title