Вие сте тука:Home > Новости > Проект Блаце

Проект Блаце

BCPБАР Е.Ц.Е. имплементира проект за Техничка подршка за подготовка на тендерско досие за договор за изградба и надзор над изградбата на погранични станици за ветеринарна и фитосанитарна контрола на Граничниот премин Блаце со Grontmij A/S како водечки партнер.

Проектот вклучува целосна подршка во постапката за добивање на одобрение за градење согласно националната регулатива. Проектот се очекува да трае 6 месеци, а активностите се започнати во март 2013.

Корисници на проектот се Агенцијата за храна и ветеринарство и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Проектот е финансиран од ИПА програмата на Европската Унија.