Вие сте тука:Home > Новости > Основен проект за Градски стадион во Штип

Основен проект за Градски стадион во Штип

BCPБАР Е.Ц.Е. изврши услуги за изработа на Основен проект за реконструкција на Градскиот стадион во Штип.

Овој проект е финансиран од Фудбалската федерација на Македонија.

Цел на овој проект е да се обезбеди проектна документација, вклучувајќи реконструкција на постојната западна трибина, со капацитет од 2000 гледачи, како и помошни функции, како што се тоалети, билетарница и служба за итни случаи. Вклучени елементи на проектот се редовен пристап на гледачите, медиумите и ВИП простории, сместување на службени лица и новинари со акцент на барањата за пристап на лицата со посебни потреби.